Stockholms Stenläggning

Tips inför stenläggning av uteplatsen

Att stenlägga din uteplats kan förbättra både utseendet och funktionaliteten av ditt utomhusområde. Här är några tips att tänka på innan du börjar:

  1. Planera och designa din uteplats: Innan du börjar med stenläggning, ta dig tid att planera och designa din uteplats. Tänk på hur du kommer använda området och vilka material och färger som passar din stil. Skissa gärna upp en ritning för att visualisera slutresultatet.
  2. Förbered marken: Innan du lägger stenarna, se till att marken är jämn och dränerad. Beroende på markförhållandena kan det vara nödvändigt att gräva och nivåera området, eller använda en markduk för att förhindra ogräs.
  3. Välj rätt stenar: Det finns många olika typer av stenar att välja mellan, så välj en som passar din design och användning. Kolla upp vilken typ av sten som fungerar bäst i ditt klimat och som uppfyller de regler och krav som din kommun ställer.
  4. Använd rätt verktyg: Att stenlägga kan vara en krävande process, så se till att du har rätt verktyg och utrustning för att utföra jobbet. En stenläggningstamp, murslev och armeringsjärn är exempel på verktyg som kan behövas.
  5. Tänk på dränering: Se till att lägga en lämplig mängd sand under stenarna för att säkerställa god dränering. Detta är särskilt viktigt om din uteplats ligger i en sluttning eller om du bor i ett område med hög nederbörd.
  6. Använd rätt fog: När du har lagt stenarna, se till att använda rätt fog för att fästa dem på plats. Det finns olika typer av fog att välja mellan, så välj en som passar dina behov och materialval.
  7. Underhåll: För att se till att din stenläggning håller länge och ser snygg ut, är det viktigt att regelbundet rengöra och underhålla den. Se till att ta bort ogräs och löv som samlas upp och använd en högtryckstvätt för att rengöra stenarna vid behov.


Att stenlägga din uteplats kan vara en bra investering för att förbättra ditt utomhusområde, men det kräver planering och arbete. Följ dessa tips för att se till att ditt projekt blir en succé. Kontakta oss om ni vill anlita ett proffsigt företag istället för att göra det själv!

Senaste inläggen

Kontakta oss

Nicklas
– Samordnare

Telefon: 08-580 97 432
offert@stockholm-stenlaggning.se

Vill du bli kontaktad?